Formations

Europrogettazione - Gevorderden

 

Onderwijstaal: Italiaans

Dit niveau is vooral gericht op diegenen die het eerste niveau van de cursus al gevolgd hebben of op diegenen die al een goede basiskennis hebben over Europese projecten (project cycle management, logical framework, financieringsprogramma’s van de EU). Tijdens deze cursus worden de technieken bekeken voor de redactie van een kwalitatief Europees project  en de aspecten die te maken hebben met het beheren, monitoren en evalueren van projecten.

Naast de redactiefase, waar het nodig is om de kwaliteitsaspecten van het project in de verf te zetten – zoals een partnerschap, het duurzame karakter van het project, goede schrijftechnieken en andere elementen die te maken hebben met de zichtbaarheid en de communicatie – is ook de implementatiefase van belang. Deze cursus zal de aspecten analyseren die betrekking hebben op de implementatiefase van het project zelf: van het financiële aspect tot het monitoren van de efficiëntie, van de organisatie van ontmoetingen tot het uitstippelen van een communicatieplan, van een correcte realisatie van de activiteiten tot de voorbereiding van rapporten die  gepresenteerd worden bij de Europese Commissie.

Er zal ook een seminarie zijn bij de Europese Commissie waar een financial officer de evaluatiemodaliteiten van de projecten en de voornaamste thema’s zal introduceren van Horizon 2020.

 

 

Inlichtingen:

 

E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0032 2 205 17 93

Fax: 0032 2 230 21 72

 

www.masterdesk.eu