• 0banner global.jpg
  • Banner 4master.JPG
  • Banner 5seminari.jpg
  • banner erasmus 2015.jpg
  • banner true 2.jpg
   Event 

 E-Class met Massimo Bottura - 29 JUNI 2020

E-CLASS: DE EMOTIE VAN DE ITALIAANSE KEUKEN VERTELD DOOR DE GROTE CHEF MASSIMO BOTTURA

In het kader van het project True Italian Taste, organiseert de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel in samenwerking met de Italiaanse, Luxemburgse en Nederlandse Kamers van Koophandel een online bijeenkomst tussen de beroemde chef-kok Massimo Bottura, chef-kok van de Osteria Francescana, drie Michelinsterren en beste restaurant ter wereld in 2016 en 2018, en journalisten, foodbloggers en professionals uit de voedingsindustrie uit de BeNeLux.

 

Al meer dan twintig jaar artiest, innovator en restauranthouder, is Massimo Bottura verreweg de meest prestigieuze ambassadeur van de moderne Italiaanse keuken ter wereld. Via zijn gerechten onderzoekt de chef met passie en creativiteit de diepe wortels van de Italiaanse keuken, met verwijzingen naar de geschiedenis, kunst en filosofie van het land.

 

Op 29 juni 2020 zal Chef Massimo Bottura een exclusief interview houden, gevolgd door een showcooking. De Chef opent de deuren van zijn keuken, vertelt zijn verhaal en deelt de unieke emotie die kenmerkend is voor authentieke Italiaanse producten.

 

Het evenement wordt georganiseerd in het kader van het True Italian Taste-project met als doel de verspreiding van het Italian Sounding-fenomeen tegen te gaan, om de authentieke Italiaanse en Belgische producten te promoten en om de professionals uit de HORECA, maar ook de Belgische journalisten en influencers kennis te laten maken met de kostbare link die Italiaanse producten verenigt met de territoria van oorsprong.

 

 

MASSIMO BOTTURA  

Massimo Bottura opende in 1995 Osteria Francescana  in Modena. Al vijfentwintig jaar een vernieuwer en restauranthouder, in 2019 vermeld als een van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Bottura heeft zijn reputatie als een van de meest creatieve culinaire figuren in de wereld versterkt. Zijn internationaal gerenommeerd Michelin driesterren restaurant, Osteria Francescana, werd in 2016 en 2018 uitgeroepen tot nummer 1 op de lijst van de 50 beste restaurants ter wereld en maakt momenteel deel uit van de Best of the Best lijst.

In 2018 huldigde hij de samenwerking met Gucci in met de opening van Gucci Osteria da Massimo Bottura in Florence en met een tweede restaurant dat afgelopen februari in Beverly Hills werd geopend. Hij begon een nieuw  avontuur met de opening van Casa Maria Luigia, zijn gastenverblijf op het Modeense platteland. Meer dan een chef, wordt hij erkend voor zijn inzet tegen voedselverspilling en sociaal isolement en richtte hij samen met zijn vrouw Lara Gilmore de non-profit-organisatie Food for Soul op. Hij is ook auteur van Bread is Gold en Never Trust a Skinny Italian Chef.

 

INFO : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Retour